Geen producten (0)
Geen producten (0)

Vaas Scavo groen met zwart

€ 515,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode leverancier PG-GA
Afmetingen (l,b,h) 18 x 18 x 36 cm
Omschrijving

Vaas Scavo - Groen met zwarte accenten


Deze met de mond geblazen groene vaas Scavo van glas met zwarte decoraties, behoort tot de designserie 'Scavo' van glasblazerij Gambaro & Tagliapietra, een vooraanstaand glasatelier dat gevestigd is op het eilandje Murano bij Venetië. Het object is volledig met de hand gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra.

Het woord scavo in de naam van het object betekent in het Italiaans vertaald opgraving. Zo verwijst de titel naar wat je als de archeologische uitstraling van de met de mond geblazen glasobjecten uit deze designserie zou kunnen omschrijven. Het heeft er alle schijn van dat dit glazen object door de tand des tijd is verweerd. Dat komt vooral door een witkorrelig waas, dat het glasobject gedeeltelijk bedekt. Het is net alsof het lang onder de grond heeft gelegen en recentelijk pas is opgegraven. De suggestie van ouderdom wordt versterkt doordat de glasobjecten uit deze serie gemakkelijk kunnen worden geassocieerd met de vormen die toegepast werden in de klassieke oudheid, ten tijde van de Grieken en de Romeinen. Maar de uiteindelijk gekozen kleur en vorm zijn toch ook beslist van onze tijd. Dit is ook de leidraad waar naar wordt gestreefd in de ontwerpen van Gambaro & Tagliapietra. Het is waar ze hun reputatie aan te danken hebben. Respect voor de ambachtelijke traditie enerzijds en het tegelijkertijd nastreven van een moderne uitstraling anderzijds. Natuurlijk geldt dit voor elk design van hun hand weer in andere mate. Zie voor voorbeelden de complete collectie van Gambaro & Tagliapietra bij Prachtig Glas.


Formaat vaas Scavo:

Vaas Scavo groen met zwart gedecoreerd is ongeveer 36 cm hoog. Het object heeft aan de bovenzijde een diameter van circa 15 cm. Op het breedste punt meet deze glazen vaas, de oren niet meegerekend, 18 cm. 


Aanvullende informatie:

Glasblazer Tagliapietra heeft zijn signatuur aan de onderzijde van vaas Scavo gegraveerd. Bovendien is dit glasobject zoals alle objecten van Gambaro & Tagliapietra voorzien van het keurmerk Vetro Artistico® Murano. Dit staat garant voor de authenticiteit van het object, voor het feit dat het hier om echt Murano glas gaat.


Verzendkosten Vaas Scavo


Binnen Nederland: GRATIS

 

Ook interessant

€ 529,00
€ 615,00
€ 595,00