Geen producten (0)
Geen producten (0)

Vaso Bolle Oro

€ 615,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Vaso Bolle Oro


Vaso Bolle Oro is een van de topstukken uit de collectie van Prachtig Glas. De met de mond geblazen Vaso Bolle Orro van helder glas met witte en gouden accenten behoort tot de designserie 'Bolle' van glasblazerij Gambaro & Tagliapietra, een vooraanstaand glasatelier dat gevestigd is op het eilandje Murano bij Venetië. Het object is volledig met de hand gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra.

Het Italiaanse woord Bolle laat zich vertalen als bubbels. Zo verwijst deze benaming naar het fraaie regelmatige patroon van luchtbellen  dat alle objecten uit de serie Bolle kenmerkt. Oro staat voor goud, dat als subtiele accentuering rondom elke luchtbel is aangebracht. Daarnaast zijn onder meer ook de fraaie handgrepen en de bodem van goudkleurig glas gemaakt. De eenvoudige maar sierlijke vorm van Vaso Bolle Oro is ontleend aan een vorm die al toegepast werd in de klassieke oudheid, ten tijde van de Grieken en de Romeinen. Respect voor de ambachtelijke traditie kenmerkt immers al het design dat uit de gerenommerde glasblazerij van Gambaro & Tagliapietra komt. Zie voor meer voorbeelden de complete collectie van Gambaro & Tagliapietra bij Prachtig Glas.


Formaat Vaso Bolle Oro:

Vaso Bolle Oro is ongeveer 35 cm hoog. Het object heeft aan de bovenzijde een diameter van circa 13 cm. Op het breedste punt meet deze glazen vaas, de oren niet meegerekend bijna 19 cm (met oren ongeveer 24,5 cm).


Aanvullende informatie:

Glasblazer Tagliapietra heeft zijn signatuur aan de onderzijde van Vaso Bolle Oro gegraveerd. Bovendien is dit glasobject zoals alle objecten van Gambaro & Tagliapietra voorzien van het keurmerk Vetro Artistico® Murano. Dit staat garant voor de authenticiteit van het object, voor het feit dat het hier om echt Murano glas gaat.Verzendkosten & Levering Vaso Bolle Oro


Binnen Nederland worden voor de verzending van Vaso Bolle Oro geen verzendkosten gerekend. Het glasobject wordt verzonden via Post.nl of DHL.

Onze medewerkers besteden de uiterste zorg aan de verpakking van het object, dat zoals alle objecten in de collectie van Prachtig Glas gegarandeerd direct uit voorraad kan worden geleverd.

In het grondig en zorgvuldig verpakken van glazen objecten gaat natuurlijk wat tijd zitten, toch zorgt Prachtig Glas ervoor dat het object uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling wordt geleverd.

Ook interessant

€ 425,00
€ 415,00