Geen producten (0)
Geen producten (0)

Vaso Murrine Violetto

€ 415,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Vaso Murrine Violetto


Vaso Murrine Violetto in de kleurcombinatie wit met blauw en goud met een zweem van roze en violet is gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra, de artistieke voorman van het vermaarde glasatelier Gambaro & Tagliapietra, dat gevestigd is op het eilandje Murano bij Venetië. 

De techniek van het 'Murrine' is een traditionele glasblaastechniek, tot ontwikkeling gekomen op het eiland van Murano in de zestiende eeuw, waarbij eenvoudig gezegd een bed van losse glazen sierkralen, of simpele stukjes gekleurd glas, worden versmolten met de buitenzijde van een heet vloeibaar glasobject. Dit gebeurt op zodanige wijze dat de kralen gezamenlijk de buitenste laag gaan vormen van het binnenste object. Het te bewerken glasobject en de daaraan 'klevende' glasstukjes worden verhit in de oven, waarbij de glasblaaspijp wordt rondgedraaid, met als resultaat dat de kralen vervloeien en geleidelijk aan elkaar vast smelten. Aan het eind van dit arbeidsintensieve gecompliceerde proces wordt een egaal gladde buitenlaag gevormd van de oorspronkelijke losse kralen. Dit geeft een effect, dat iets weg heeft van een mozaïek, dat ook op deze Vaso Murrine Violetto uit de collectie van Prachtig Glas goed is toegepast.


Formaat Vaso Murrine Violetto:

Vaso Murrine Violetto is ongeveer 23 cm hoog en meet op zijn breedste punt ongeveer 13 cm. De vaas is op de bodem cirkelvormig.

De vaas is voorzien van het kwaliteitskeurmerk Vetro Artistico® Murano, ten teken dat het daadwerkelijk op het glaseiland Murano is gemaakt. Aan de onderzijde is het zoals alle producten van dit glasdesignhuis gesigneerd door glasblazer Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten & Levering Vaso Murrine Violetto


Binnen Nederland worden voor de verzending van Vaso Murrine Violetto geen verzendkosten gerekend. Het glasobject wordt verzonden via Post.nl of DHL.

Onze medewerkers besteden de uiterste zorg aan de verpakking van het object, dat zoals alle objecten in de collectie van Prachtig Glas gegarandeerd direct uit voorraad kan worden geleverd.

In het grondig en zorgvuldig verpakken van glazen objecten gaat natuurlijk wat tijd zitten, toch zorgt Prachtig Glas ervoor dat het object uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling wordt geleverd.

Ook interessant

€ 595,00