Geen producten (0)
Geen producten (0)

Vaso Murrine Blu

€ 595,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Omschrijving

Vaso Murrine Blu


Vaso Murrine Blu in de hoofdkleur lichtblauw met goud is gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra, de artistieke voorman van het vermaarde glasatelier Gambaro & Tagliapietra, dat gevestigd is op het eilandje Murano bij Venetië. 

De techniek van het 'Murrine' is een traditionele glasblaastechniek, tot ontwikkeling gekomen op het eiland van Murano in de zestiende eeuw, waarbij eenvoudig gezegd een bed van losse glazen sierkralen met bijvoorbeeld een bloemmotief, of simpele stukjes gekleurd glas, worden versmolten met de buitenzijde van een heet vloeibaar glasobject. Dit gebeurt op zodanige wijze dat de kralen gezamenlijk de buitenste laag gaan vormen van het binnenste object. Het te bewerken glasobject en de daaraan 'klevende' glasstukjes worden verhit in de oven, waarbij de glasblaaspijp wordt rondgedraaid, met als resultaat dat de kralen vervloeien en geleidelijk aan elkaar vast smelten. Aan het eind van dit arbeidsintensieve gecompliceerde proces wordt een egaal gladde buitenlaag gevormd van de oorspronkelijke losse kralen. Dit geeft een effect, dat iets weg heeft van een mozaïek, dat ook op Vaso Murrine Blu uit de collectie van Prachtig Glas goed is te zien. Zie daarvoor de detailfoto's.


Formaat Vaso Murrine Blu:

Vaso Murrine Blu is ongeveer 33 cm hoog en meet bij de opening boven, dat het breedste punt is ongeveer 20 cm. De vaas is op de bodem perfect cirkelvormig.

De vaas is voorzien van het kwaliteitskeurmerk Vetro Artistico® Murano, ten teken dat het daadwerkelijk op het glaseiland Murano is gemaakt. Aan de onderzijde is het zoals alle producten van dit glasdesignhuis gesigneerd door glasblazer Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten & Levering Vaso Murrine Blu


Binnen Nederland worden voor de verzending van Vaso Murrine Blu geen verzendkosten gerekend. Het glasobject wordt verzonden via Post.nl of DHL.

Onze medewerkers besteden de uiterste zorg aan de verpakking van het object, dat zoals alle objecten in de collectie van Prachtig Glas gegarandeerd direct uit voorraad kan worden geleverd.

In het grondig en zorgvuldig verpakken van glazen objecten gaat natuurlijk wat tijd zitten, toch zorgt Prachtig Glas ervoor dat het object uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling wordt geleverd.

Ook interessant

€ 395,00
€ 595,00