Geen producten (0)
Geen producten (0)

Vaso Murano Canne

€ 279,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Vaso Murano Canne


De modern ogende vaas Vaso Murano Canne, uitgevoerd in de kleuren blauw, wit, geel en rood is gemaakt en ontworpen in het glasatelier van Gambaro & Tagliapietra op het eiland Murano bij Venetië, dat sinds 1974 actief is. Het object is met de mond geblazen en verder afgewerkt door Matteo Tagliapietra, de artistieke voorman van dit vooraanstaande Italiaanse designhuis annex glasblazerij.

'Canne', vertaald vanuit het Italiaans, staat voor riet. De aard van de rietstengel vormt dan ook het hoofdmotief bij de totstandkoming van dit ontwerp. Blauwe, witte en rode rietstengels, abstract weergegeven als gelijkmatige evenwijdige licht gekromde kleurbanen, lijken te wuiven in de wind. Ambachtelijk heel verfijnd is de toepassing van de kruislings gearceerde witte en blauwe banen in dit design. Deze kunnen opgevat worden als een verwijzing naar de gelijkmatigheid en fijnmazigheid van plantaardige vezelstructuur. De detailfoto zal dit verduidelijken.


Vorm en formaat Vaso Murano Canne: 

De vaas is onregelmatig ovaal van vorm en 33 cm hoog, de breedte is ongeveer 18 cm en de diepte is 9 cm. De onregelmatige vorm en de kleurstelling vormen de moderne abstracte component van dit glasobject. De bewust toegepaste verfijning van het arceringmotief, dat staat voor geraffineerd vakmanschap, toont de waardering voor het traditioneel ambachtelijke. Dit vormen wezenlijke kenmerken van bijna alle glazen schalen, karaffen, kandelaars, siervazen en overige objecten van Gambaro en Tagliapietra in de collectie van Prachtig Glas. 

Aanvullende informatie:

Zoals alle objecten van Tagliapietra is ook Vaso Murano Canne met de hand gesigneerd. Op de onderzijde heeft de glasblazer zijn in het glas gegraveerde signatuur geplaatst. Daarnaast is dit glasobject zoals alle designs en ontwerpen van Gambaro & Tagliapietra voorzien van het keurmerk Vetro Artistico® Murano kwaliteitskeurmerk (onder nummer 022), dat de authenticiteit garandeert dat het hier om echt Murano glas gaat.


Verzendkosten Vaso Murano Canne


Binnen Nederland worden voor de verzending van Vaso Murano Canne geen verzendkosten gerekend. Het glasobject wordt verzonden via Post.nl of DHL.

Onze medewerkers besteden de uiterste zorg aan de verpakking van het object, dat zoals alle objecten in de collectie van Prachtig Glas gegarandeerd direct uit voorraad kan worden geleverd.

In het grondig en zorgvuldig verpakken van glazen objecten gaat natuurlijk wat tijd zitten, toch zorgt Prachtig Glas ervoor dat het object uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling wordt geleverd.

Ook interessant