Geen producten (0)
Geen producten (0)

Murano vaas 'Canne' in geel, groen en wit

€ 279,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode leverancier PG-GA
Afmetingen (l,b,h) 9,50 x 16,50 x 29,50 cm
Omschrijving

De glazen vaas 'Canne', uitgevoerd in de kleuren wit, geel en groen is gemaakt en ontworpen in het glasatelier van Gambaro & Tagliapietra op het eiland Murano bij Venetië, dat sinds 1974 actief is. Het object is met de mond geblazen en verder afgewerkt door Matteo Tagliapietra, de artistieke voorman van deze vooraanstaande glasblazerij.

Het Italiaanse woord 'Canne' betekent riet. De rietstengel vormt dan ook het hoofdmotief bij de totstandkoming van dit design. Je ziet de rietstengels, weergegeven als gelijkmatige evenwijdige licht gekromde kleurbanen, als het ware wuiven in de wind. Ambachtelijk heel verfijnd is de toepassing van enkele kruislings gearceerde witte banen in het ontwerp, die wellicht gezien kunnen worden als een verwijzing naar de gelijkmatige plantaardige vezelstructuur. Zie daarvoor de detailfoto. De vaas is onregelmatig ovaal van vorm en 29,5 cm hoog, de breedte is 16,5 cm en de diepte is 9,5 cm. Deze onregelmatigheid van de vorm en de moderne kleurstelling vormen de moderne abstractere component van dit object. Verfijndheid voortkomend uit een eeuwenoude traditie staat voor de hang naar het ambachtelijke. Dit zijn belangrijke kenmerken van bijna alle glazen vazen, schalen en kandelaars van Gambaro en Tagliapietra in de collectie van Prachtig Glas. 

Zoals alle objecten van Tagliapietra is ook deze vaas met de hand gesigneerd. Op de onderzijde heeft de glasblazer zijn in het glas gegraveerde signatuur geplaatst. Daarnaast is dit glasobject zoals alle designs en ontwerpen van Gambaro & Tagliapietra voorzien van het keurmerk Vetro Artistico® Murano kwaliteitskeurmerk (onder nummer 022), dat de authenticiteit garandeert dat het hier om echt Murano glas gaat.

Ook interessant