Geen producten (0)
Geen producten (0)

Designvaas van glas 'Bilico' in de kleur oranje

€ 635,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Specificaties
Afmetingen (l,b,h) 23,50 x 23,50 x 37 cm
Omschrijving

Met de mond geblazen hand gesigneerde designvaas van de Venetiaanse glasmeester Matteo Tagliapietra. Deze feloranje kelkvormige glazen vaas rust op een stapeltje ringen van gekleurd glas in verschillende heldere kleuren. Het behoort tot de 'Bilico' serie van Gambaro & Tagliapietra, een gerenommeerd glasatelier op het eiland Murano van Venetië. Dit bedrijfje staat voor kwaliteit en vakmanschap. Het is lid van het Consorzio Promovetro, dat uitsluitend verbonden is met de meest toonaangevende glasstudio's van Murano. Gambaro & Tagliapietra mag bovendien het Vetro Artistico® Murano kwaliteitskeurmerk voeren dat niet alleen garant staat voor de uitzonderlijke ambachtelijke klasse, maar ook voor het feit dat het door dit atelier vervaardigd glaswerk daadwerkelijk op het eiland Murano is gemaakt. 

Terugkerend naar de vaas, valt de ogenschijnlijke nonchalance op waarmee de ringen gestapeld zijn die de vaas optillen. Dit speelse element vormt naast de felle kleur en de eenvoud van de vorm het verbindende element, waardoor de objecten uit de designserie 'Bilico' met elkaar zijn verbonden. In dit geval lijkt de vaas door zijn gewicht en omvang zelfs de gekleurde ringen te pletten. Het geeft aan hoe geraffineerd over elk vormdetail van deze serie glazen objecten is nagedacht. De glazen ringen van effen gekleurd glas, die in alle glasobjecten van deze serie, een prominente rol vervullen lijken steeds slordig en gehaast op elkaar te zijn gestapeld. De succesvolle ontwerpserie bestaat naast deze vaas verder uit een groene glazen designschaal op een hoge kolom van gekleurde glasringen, met een daarbij passende kandelaar met oranje voet en een bijpassende in andere kleuren uitgevoerde kandelaar met een groene voet.  

De onderste gele ring aan de voet van deze vaas 'Bilico' heeft een doorsnee van ongeveer 10 cm, de hoogte van het geheel is ongeveer 37 cm. De diameter van de vaas aan de bovenzijde is circa 23,5 cm. Zoals aan het begin van deze productomschrijving al is aangegeven is dit glasobject met de hand gesigneerd. Dit is aan de onderzijde gedaan in de vorm van een in het glas gegraveerde signatuur door de maker, Matteo Tagliapietra.