Geen producten (0)
Geen producten (0)

Schaal van glas 'Piuma' wit met goud

€ 739,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Afmetingen (l,b,h) 40 x 40 x 0 cm
Omschrijving

De met de mond geblazen en met de hand zorgvuldig bewerkte schaal 'Piuma' wit met goud is een fraai staaltje van technische perfectie van glasmeester Matteo Tagliapietra. Piuma betekent 'veer' of 'dons' in het Italiaans en het geeft goed weer welk motief ter decoratie is toegepast bij het design van dit exclusieve glazen object. De naast elkaar vanuit het centrum uitwaaierende haast transparante 'veren' zijn gedecoreerd met sierlijke witte banen, van waarachter een gouden gloed lijkt te schijnen. Het motief ademt een zachtheid uit, die eigenlijk wezensvreemd is aan de hardheid van het materiaal glas. Zie hiervoor ook de detailfoto's van de schaal. Wie iets beter kijkt ziet verder hoe de rand van de schaal op uiterst subtiele wijze mee glooit met het toegepaste donsmotief. 

Glasatelier Gambaro & Tagliapietra is de thuishaven van Matteo. Het is een vermaarde glasblazerij op het eiland van Murano, waar de eeuwenoude traditie van het glasblazen hoog in het vaandel staat, maar waar ook bij voortduring gezocht wordt naar vernieuwende mogelijkheden en moderne eigentijdse designs. Tot de met de hand gemaakte exclusieve producten van dit bedrijf behoren onder andere glazen vazen, schalen, kandelaars, karaffen, drinkglazen en dierfiguren, uitgevoerd in een haast oneindig scala van ambachtelijke glasblaastechnieken.

De schaal 'Piuma' staat op een gouden cirkelvormige voet van glas met een diameter van 10 cm. De schaal zelf heeft een diameter van 40 cm. Zoals alle objecten van Tagliapietra is ook deze schaal met de hand gesigneerd. Op de onderzijde van de schaal heeft de glasblazer zijn in het glas gegraveerde signatuur geplaatst. Daarnaast is dit glasobject zoals alle designs en ontwerpen van Gambaro & Tagliapietra voorzien van het keurmerk, dat de authenticiteit garandeert dat het hier om echt Murano glas gaat, dit in de vorm van een sticker (die uiteraard eventueel verwijderd kan worden).