Geen producten (0)
Geen producten (0)

Murano Caraffa con bicchieri

€ 489,00 (inclusief btw 21%)
Niet op voorraad
Omschrijving

Murano Caraffa con Bicchieri


Murano Caraffa con bicchieri is een vijfdelige met de mond geblazen set drinkgerei, met een eigentijdse uitstraling, bestaande uit een veelkleurige schenkkan met de opmerkelijke felgeel gekleurde handgreep en vier bijpassende glazen. De glazen objecten zijn ontworpen en gemaakt door Matteo Tagliapietra, de gedreven glasmeester van het glasatelier Gambaro en Tagliapietra, gevestigd op het eilandje Murano bij Venetië.

Bij het maken van de karaf en de vier glazen [Italiaans: 'bicchieri'] is onder meer de techniek van de murrine toegepast, dit is een traditionele glasblaastechniek, kenmerkend voor het eiland Murano. Eenvoudig gezegd wordt een glazen bonte sierkraal versmolten met een heet vloeibaar glasobject. Het te bewerken glasobject en de daaraan 'klevende' glaskraal wordt gezamelijk verhit in de oven, waarbij de glasblaaspijp wordt rondgedraaid, met als resultaat dat de kraal volledig vervloeit met het object. Op het object ontstaat zodoende een bloemvormige versiering. De schenkkan heeft slecht een murrine ter versiering [Caraffa Murrino Uno], de vier drinkglazen ieder drie [Quatro Bicchieri Murrine]. Naast de murrine techniek is bij de glazen ook de bubbeltechniek toegepast [italiaans: 'bolle'], waardoor de kan en glazen voorzien zijn van een mooi patroon van luchtbelletjes in het glas.

Zowel de schenkkan als de vier glazen zijn allen aan de onderzijde gesigneerd door glasblazer Tagliapietra. Alle vijf de glasobjecten zijn bovendien voorzien van het keurmerk Vetro Artistico® Murano, waarmee nog eens extra duidelijk wordt bevestigd, dat deze unieke drinkset afkomstig is van het specialistische glaseiland Murano.


Maatvoering:

De glazen zijn ongeveer 10 cm hoog en hebben een diameter van 7,5 cm. De karaf is 24,5 cm hoog en meet op zijn breedste punt ongeveer 13 cm. Met de handgreep erbij meet het op zijn breedste punt bijna 15 cm. Bovenin lijkt de kan oppervlakkig gezien onregelmatig, maar is toch symmetrisch gevormd, met een sierlijk gevormde schenktuit. De karaf heeft daar een maximale spanwijdte van 11 cm.Verzendkosten & Levering Caraffa con bicchieri


Binnen Nederland worden voor de verzending van de Murano Caraffa con bicchieri geen verzendkosten gerekend. Het glasobject wordt verzonden via Post.nl of DHL.

Onze medewerkers besteden de uiterste zorg aan de verpakking van het object, dat zoals alle objecten in de collectie van Prachtig Glas gegarandeerd direct uit voorraad kan worden geleverd.

In het grondig en zorgvuldig verpakken van glazen objecten gaat natuurlijk wat tijd zitten, toch zorgt Prachtig Glas ervoor dat het object uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling wordt geleverd.

Ook interessant

€ 425,00