Geen producten (0)
Geen producten (0)

Bottiglia Murano Verde

€ 197,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Bottiglia Murano Verde


Bottiglia Murano Verde in de hoofdkleuren groen met goud is gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra, de artistieke voorman van het vermaarde glasatelier Gambaro & Tagliapietra, dat gevestigd is op het eilandje Murano bij Venetië. 

In het onderste gedeelte van deze fles is de techniek van het 'Murrine' toegepast, een traditionele glasblaastechniek. Eenvoudig gezegd wordt een bed van losse glazen sierkralen, of simpele stukjes gekleurd glas, versmolten met de buitenzijde van een heet vloeibaar glasobject. Dit gebeurt op zodanige wijze dat de kralen gezamenlijk de buitenste laag gaan vormen van het binnenste object. Het te bewerken glasobject en de daaraan 'klevende' glasstukjes worden verhit in de oven, waarbij de glasblaaspijp wordt rondgedraaid, met als resultaat dat de kralen vervloeien en geleidelijk aan elkaar vast smelten. Aan het eind van dit arbeidsintensieve gecompliceerde proces wordt een egaal gladde buitenlaag gevormd van de oorspronkelijke losse kralen. Het geeft een effect, dat iets weg heeft van een mozaïek.


Formaat Bottiglia Murano Verde:

Bottiglia Murano Verde is ongeveer 27 cm hoog met de bolvormige goudkleurige glazen stop meegerekend en meet op zijn breedste punt ongeveer 8,5 cm. De vaas is op de bodem cirkelvormig. Zonder de stop meet de vaas/fles ongeveer 21,5 cm.

Het object is voorzien van het kwaliteitskeurmerk Vetro Artistico® Murano, ten teken dat het daadwerkelijk op het glaseiland Murano is gemaakt. Aan de onderzijde is het zoals alle producten van dit glasdesignhuis gesigneerd door glasblazer Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten & Levering Bottiglia Murano


Binnen Nederland worden voor de verzending van Bottiglia Murano Verde geen verzendkosten gerekend. Het glasobject wordt verzonden via Post.nl of DHL.

Onze medewerkers besteden de uiterste zorg aan de verpakking van het object, dat zoals alle objecten in de collectie van Prachtig Glas gegarandeerd direct uit voorraad kan worden geleverd.

In het grondig en zorgvuldig verpakken van glazen objecten gaat natuurlijk wat tijd zitten, toch zorgt Prachtig Glas ervoor dat het object uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling wordt geleverd.

Ook interessant

€ 595,00
€ 395,00