Geen producten (0)
Geen producten (0)

Glazen karaf Scavo oranje

€ 349,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode leverancier PG-GA
Afmetingen (l,b,h) 10 x 10 x 32 cm
Omschrijving

Glazen karaf, design 'Scavo' - Oranje


Deze elegante oranje karaf is een glasobject dat behoort tot de designserie 'Scavo' van de vermaarde glasblazerij Gambaro & Tagliapietra, dat gevestigd is op het eilandje Murano in de lagune van Venetië. Het object is gemaakt en aan de onderzijde met de hand gesigneerd door de glasmeester van dit glasatelier Matteo Tagliapietra.

Scavo in de naam van het object betekent opgraving in het Italiaans. Het verwijst naar wat je de archeologische uitstraling van de glazen schalen, kannen en vazen uit deze designserie zou kunnen noemen. Je zou bijna denken dat het glas door de tand des tijd verweerd is, alsof het lang onder de grond heeft gelegen en pas net is opgegraven. Maar je begint onmiddellijk te twijfelen, want het is dan wel erg goed schoongemaakt, gezien de felle kleur van het glas. Ook de vorm van de glasobjecten uit deze serie kan in eerste instantie gemakkelijk worden geassocieerd met de vormtaal van de klassieke oudheid, de tijd van de Romeinen. Maar de uiteindelijk gekozen kleur en vorm is toch beslist eigentijds. Dit is precies waar Gambaro & Tagliapietra naar streven in veel van hun designs. Het is ook waar ze heel goed in zijn: het respect voor de glastraditie in combinatie met een moderne eigentijdse vormgeving. Zie voor meer voorbeelden de complete collectie van Gambaro & Tagliapietra bij Prachtig Glas.


Formaat Glazen karaf Scavo:

Karaf 'Scavo' oranje is ongeveer 32 cm hoog, het matwitte oor meegerekend. Het object heeft aan de onderzijde een diameter van circa 7,5 cm. Het oor heeft een hoogte van 15 cm. Op zijn breedste punt, bij de aansluiting met het oor, meet de karaf 10 cm. Zie ook het object vaas Scavo groen met zwart.

Zoals in het begin van deze productomschrijving opgemerkt heeft de glasblazer zijn signatuur aan de onderzijde van de glazen karaf achtergelaten. Daarnaast is dit glasobject zoals alle designs en ontwerpen van Gambaro & Tagliapietra voorzien van het keurmerk Vetro Artistico® Murano. Dit staat garant voor authenticiteit, voor het feit dat het hier om echt Murano glas gaat.


Verzendkosten Glazen karaf Scavo


Binnen Nederland: GRATISOok interessant