Geen producten (0)
Geen producten (0)

Vaso Pesce Murrine

€ 395,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Vaso Pesce Murrine 


Vaso Pesce Murrine, uitgevoerd in de combinatie goud met gele oker en olijf is subtiel gemodelleerd in de vorm van een vis. De mozaïekachtige Murrinetechniek valt in dit glazen object mooi samen met de schubachtige huid van deze diersoort.

De techniek van het 'Murrine' is een traditionele glasblaastechniek, tot ontwikkeling gekomen op het eiland van Murano in de zestiende eeuw, waarbij eenvoudig gezegd een bed van losse glazen sierkralen, of simpele stukjes gekleurd glas, worden versmolten met de buitenzijde van een heet vloeibaar glasobject. Dit gebeurt op zodanige wijze dat de kralen gezamenlijk de buitenste laag gaan vormen van het binnenste object. Het te bewerken glasobject en de daaraan 'klevende' glasstukjes worden verhit in de oven, waarbij de glasblaaspijp wordt rondgedraaid, met als resultaat dat de kralen vervloeien en geleidelijk aan elkaar vast smelten. Aan het eind van dit arbeidsintensieve gecompliceerde proces wordt een egaal gladde buitenlaag gevormd van de oorspronkelijke losse kralen. Dit geeft een effect, dat iets weg heeft van een mozaïek, dat ook bij deze Vaso Pesce Murrine is toegepast.

Dit glasobject is ontworpen en gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra, de artistieke voorman van glasblazerij Gambaro & Taliapietra, een glasatelier dat sinds 1974 gevestigd is op het bekende glaseiland Murano in de lagune van Venetië. Het bedrijf ontwerpt en vervaardigd met de hand glazen schalen, vazen, kandelaars, drinkglazen en andere gebruiksvoorwerpen op het grensvlak van het traditionele glasblazen en experimentele vernieuwing. Ook dierfiguren staan op het veelzijdige repertoire van dit vooraanstaand glasbedrijf.

Vaso Pesce Murrine is ongeveer 26 cm hoog en meet 12 cm op zijn breedste punt. De bodem heeft een diameter van ongeveer 9 cm. Deze vaas is voorzien van het kwaliteitskeurmerk Vetro Artistico® Murano, ten teken dat het daadwerkelijk op het glaseiland Murano is gemaakt. Aan de onderzijde is het zoals alle producten van dit vermaarde glasdesignhuis gesigneerd door Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten & Levering Vaso Pesce


Binnen Nederland worden voor de verzending van Vaso Pesce Murrine geen verzendkosten gerekend. Het glasobject wordt verzonden via Post.nl of DHL.

Onze medewerkers besteden de uiterste zorg aan de verpakking van het object, dat zoals alle objecten in de collectie van Prachtig Glas gegarandeerd direct uit voorraad kan worden geleverd.

In het grondig en zorgvuldig verpakken van glazen objecten gaat natuurlijk wat tijd zitten, toch zorgt Prachtig Glas ervoor dat het object uiterlijk binnen drie werkdagen na bestelling wordt geleverd.


Ook interessant

€ 595,00