Geen producten (0)
Geen producten (0)

Murano vaas MURRINE

€ 595,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode leverancier PG-GA
Afmetingen (l,b,h) 12 x 20 x 36 cm
Omschrijving

Murano vaas MURRINE - Goud met rood


Murano vaas Murrine in de hoofdkleur goud met rode binnenzijde en rode handvaten is gemaakt door glasmeester Matteo Tagliapietra, de artistieke voorman van het vermaarde glasatelier Gambaro & Tagliapietra, dat gevestigd is op het eilandje Murano bij Venetië.

De techniek van het 'Murrine' is een traditionele glasblaastechniek, tot ontwikkeling gekomen op het eiland van Murano in de zestiende eeuw, waarbij eenvoudig gezegd een bed van losse glazen kralen (stukjes gekleurd glas) aan de buitenzijde van een heet vloeibaar glasobject worden vast gesmolten. Dit gebeurt op zodanige wijze dat de kralen gezamenlijk de buitenste laag gaan vormen van het binnenste object. Het te bewerken glasobject en de daaraan 'klevende' glasstukjes worden verhit in de oven, waarbij de glasblaaspijp zodanig wordt rondgedraaid, dat de kralen vervloeien en geleidelijk aan elkaar vast smelten. Aan het eind van dit arbeidsintensieve en ingewikkeld precieze proces is, als het goed is, een egaal gladde buitenlaag gevormd van de oorspronkelijke losse kralen. Dit geeft een effect, dat iets weg heeft van een mozaïek, dat ook op deze Vaas 'Murrine' goud met rood uit de collectie van Prachtig Glas goed is te zien. Zie daarvoor ook de detailfoto. In dit specifieke geval roept de decoratieve gouden Murrinelaag tevens associaties op met de patronen zoals we die kennen uit de jugendstil schilderijen van de Weense kunstenaar Gustav Klimt, die daarmee aan het begin van de twintigste eeuw internationaal succes boekte.


Formaat Murano vaas Murrine:

De Murano vaas Murrine is ongeveer 36 cm hoog en op het breedste punt 20 cm breed (de rode handvaten meegerekend). De diameter van de cirkelvormige bovenzijde meet 12 cm. De vaas is ook op de bodem perfect cirkelvormig. Toch is de vaas als geheel niet cilindrisch van vorm. De buik is aan de voor en achterzijde afgeplat, in het verlengde daarvan zijn de rode handvaten aangebracht.

De vaas is voorzien van het kwaliteitskeurmerk Vetro Artistico® Murano, ten teken dat het daadwerkelijk op het glaseiland Murano is gemaakt. Aan de onderzijde is het zoals alle producten van dit glasdesignhuis gesigneerd door glasblazer Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten vaas Murano Murrine


Binnen Nederland: GRATIS

Ook interessant

€ 395,00