Geen producten (0)
Geen producten (0)

Schenkkan van Murano glas (geel) met glazen

€ 359,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Omschrijving

Vijfdelige met de mond geblazen designset drinkgerei, bestaande uit een schenkkan en vier bijpassende glazen. Deze glazen objecten zijn ontworpen en gemaakt door Matteo Tagliapietra, de gedreven glasmeester van het glasatelier Gambaro en Tagliapietra, gevestigd op het eilandje Murano bij Venetië.

De set is modern van uitstraling door het toegepaste sobere geometrische design. Deze eigentijdse uitstraling wordt nog eens versterkt door de keuze van de hoofdkleur, een helder verzadigd fel geel, maar ook door de onregelmatig geplaatste oranjerode ovale noppen op elk afzonderlijk glas en op de schenkkan. Een buitengewoon subtiel en enigszins verrassend kenmerk is, dat de glazen cirkelvormig zijn op hun bodem, terwijl ze bovenaan vierkant van vorm zijn. Om dit weer te verhullen zijn de hoeken nadrukkelijk afgerond. Vanwege deze uitzonderlijk spannende bijna conflictueuze vorm wijken deze glazen in hun wezen af van elk traditioneel cilindrisch drinkglas.

Zowel de schenkkan als de vier glazen zijn alle aan de onderzijde gesigneerd door glasblazer Tagliapietra. Alle vijf de glasobjecten zijn bovendien voorzien van het keurmerk Vetro Artistico® Murano, waarmee nog eens extra duidelijk wordt bevestigd, dat deze unieke drinkset afkomstig is van het specialistische glaseiland Murano. De glazen zijn ongeveer 10,5 cm hoog en meten 7,5 bij 7,5 cm aan hun vierkante bovenzijde. De nauwelijks zichtbaar taps toelopende schenkkan is 24 cm hoog, heeft eveneens net als de vier glazen een cirkelvormige bodem met een diameter van ongeveer 9,5 cm. Bovenin heeft de kan een diameter van circa 8 cm. Mooi vormdetail is dat het schenktuitje in grootte en vorm weer een hoek van een van de glazen zou kunnen zijn.