Geen producten (0)
Geen producten (0)

Glazen Designschaal Bilico

€ 875,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode leverancier PG-GA
Afmetingen (l,b,h) 32,50 x 32,50 x 32,50 cm
Omschrijving

Glazen designschaal Bilico


Hand gesigneerde glazen designschaal van de Venetiaanse meester glasblazer Matteo Tagliapietra. Deze groene modern vormgegeven glazen schaal rust op een wankel ogende kolom van ringen van gekleurd glas in uiteenlopende kleuren en een helder gele voet, die is uitgevoerd in de contravorm van de schaal. Het behoort tot de 'Bilico' serie van Gambaro & Tagliapietra, een gerenommeerd glasatelier op het eiland Murano van Venetië. 

Het totaal oogt als een wankel evenwicht als ging het hier om een levendig acrobatisch circusnummer, waarin de schaal speels op zijn plaats lijkt te worden gehouden door zijn toren van ringen. Dit vormt het fascinerende bindende element en de charme van de designserie 'Bilico'. De ringen lijken oppervlakkig gezien haastig, zelfs slordig, op elkaar gestapeld. Als je niet wist dat ze versmolten waren dan zou je wellicht vrezen dat de schaal met glazen kolom elk moment ineen zou kunnen storten. De mix van de creativiteit, die dit ontwerp kenmerkt tegenover de opmerkelijke precisie waarmee het geheel op harmonieuze wijze balans lijkt te vinden kenmerkt het grote vakmanschap van Matteo Tagliapietra. Dit eenvoudige felgekleurde ontwerp vol humor, dat een knipoog maakt naar de eisen die je aan de functie van een fruitschaal mag stellen, roept beslist een herinnering op aan de Memphis stroming van de industrieel ontwerper Sottsass uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. Deze eveneens Italiaanse ontwerper uit Milaan en zijn volgelingen vonden destijds op museaal niveau in de hele wereld een podium.

De succesvolle en exclusieve 'Bilico' design serie bestaat verder uit een bij deze schaal passende kandelaar met oranje voet en een kandelaar met groene voet. Een schitterend en speels bewijs van hoe geraffineerd over het design van deze objecten is nagedacht.


Formaat Glazen designschaal Bilico:

De voet van de glazen designschaal 'Bilico' heeft een doorsnee van ongeveer 19 cm, de hoogte van het geheel is bijna 33 cm, min of meer gelijk aan de diameter van de fruitschaal. Zoals aan het begin van deze tekst is opgemerkt is dit glasobject met de hand gesigneerd. Dit is aan de onderzijde van de voet gedaan in de vorm van een in het glas gegraveerde signatuur van glasmeester Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten Glazen designschaal Bilico


Binnen Nederland: GRATIS

Ook interessant

€ 595,00