Geen producten (0)
Geen producten (0)

Glazen kandelaar

€ 795,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode leverancier PG-GA
Afmetingen (l,b,h) 18 x 18 x 36 cm
Omschrijving

Glazen kandelaar - Design: Bilico, met oranje voet


Hand gesigneerde moderne glazen kandelaar van de Venetiaanse meester glasblazer Matteo Tagliapietra. Deze felgekleurde kandelaar van glas is opgebouwd uit zeven effen ringen van een heldere kleur, een oranje voet met groen randje, een strak vormgegeven schaal om kaarsvet in op te vangen en een kaarsenhouder. Dit glasobject behoort tot de 'Bilico' serie van Gambaro & Tagliapietra, een gerenommeerd glasatelier, dat gevestigd is op het eiland Murano in Venetië. 

Het speelse beeldbepalende element van het ontwerp is fascinerend en vormt de charme van de gehele serie. De kleurringen lijken oppervlakkig gezien haastig, zelfs slordig, op elkaar gestapeld. Als je niet zou weten dat ze versmolten waren, maar los op elkaar gezet zouden zijn, dan zou je vermoeden dat het geheel op in storten staat als een wankele toren van blokken. Niets is echter minder waar. Wie het object beter bestudeert, realiseert zich, dat als er een kaars in de kandelaar zou worden geplaatst, deze wonderwel exact loodrecht boven de voet in zijn houder terecht komt. In die mix van creativiteit en een knipoog naar de eisen ten aanzien van de functionaliteit, die aan de vormgeving van een kandelaar gesteld mogen worden, tegenover een opmerkelijke precisie schuilt nu juist het bijzondere vakmanschap van Matteo Tagliapietra. Dit eenvoudige felgekleurde ontwerp met humor roept beslist een herinnering op aan de Memphis stroming van de Italiaanse industrieel ontwerper Sottsass uit de jaren tachtig van de twintigste eeuw. De Memphis groep wist destijds op museaal niveau op mondiale schaal furore te maken.

De 'Bilico' design serie bestaat verder uit een evenknie van deze glazen kandelaar, maar dan met een groene voet, en een iets andere combinatie van gekleurde ringen. Daarbij past een groene schaal, die door zijn nonchalante opstapeling van vergelijkbare ringen uitstekend harmonieert met de beide kandelaars. Tot slot behoort ook nog een hoge kelkvormige vaas in de kleur oranje tot deze succesvolle maar exclusieve designreeks.


Formaat Glazen kandelaar Bilico:

De voet van de glazen kandelaar 'Bilico' heeft een doorsnee van ongeveer 18 cm, de hoogte is 36 cm. Zoals in het begin van deze productomschrijving is opgemerkt is het object met de hand gesigneerd. Dit is gedaan in de vorm van een in het glas gegraveerde signatuur aan de onderzijde van de voet door glasmeester Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten


Binnen Nederland: GRATIS