Geen producten (0)
Geen producten (0)

Kandelaar van glas

€ 795,00 (inclusief btw 21%)
Op voorraad
Specificaties
Productcode leverancier PG-GA
Afmetingen (l,b,h) 18 x 18 x 36 cm
Omschrijving

Kandelaar van glas - Design: Bilico, met groene voet


Hand gesigneerde design kandelaar van glas, gemaakt door de Venetiaanse glasblazer Matteo Tagliapietra. Deze felgekleurde moderne glazen kandelaar die is opgebouwd uit zeven ringen van uiteenlopende kleur, een groene voet, een schaal om kaarsvet op te vangen en een kaarsenhouder behoort tot de 'Bilico' serie van Gambaro & Tagliapietra, een gerenommeerd glasatelier op het eiland Murano in Venetië. 

Het speelse element van dit ogenschijnlijk eenvoudige object vormt nu juist het fascinerende en de charme van de gehele serie. De ringen lijken oppervlakkig gezien haastig, zelfs slordig, op elkaar gestapeld. Als ze niet versmolten waren, maar los geplaatst van elkaar zouden zijn, dan roept het de associatie op van een nogal wankele blokkentoren. Maar niets is minder waar, wie het object echt goed bestudeert, realiseert zich, dat als er een kaars in de kandelaar zou worden geplaatst, deze wonderwel exact loodrecht boven de voet in zijn houder terecht komt. In die mix van de creativiteit van het ontwerp, een humorvolle knipoog naar de eisen ten aanzien van functionaliteit, die aan de vormgeving van een kandelaar gesteld mogen worden, tegenover de opmerkelijke precisie schuilt nu juist het unieke vakmanschap van Matteo Tagliapietra. Dit eenvoudige felgekleurde ontwerp met humor roept dan ook een herinnering op aan de Memphis stroming van de Italiaanse industrieel ontwerper Sottsass uit de jaren tachtig van de vorige eeuw. De Memphis groep wist destijds op internationaal museaal niveau furore te maken.

De 'Bilico' design serie bestaat verder uit een evenknie van deze kandelaar, maar dan met een oranje voet, en een iets andere combinatie van gekleurde ringen. Daarbij past een groene schaal, die door zijn nonchalante opstapeling van ringen goed harmonieert met de beide kandelaars. Tot slot behoort ook nog een hoge oranjekleurige vaas tot deze succesvolle exclusieve designreeks.


Formaat Kandelaar van glas Bilico:

De voet van de glazen kandelaar 'Bilico' heeft een doorsnee van ongeveer 18 cm, de hoogte is 36 cm. Zoals eerder opgemerkt is het object aan de onderzijde van de voet met de hand gesigneerd, in de vorm van een in het glas gegraveerde signatuur door glasmeester Matteo Tagliapietra.


Verzendkosten kandelaar van glas


Binnen Nederland: GRATIS