Geen producten (0)

Over ons

Gaby en Sander van Prachtig Glas     Wij zijn Gaby en Sander, zelf groot liefhebber van alle vormen van 'prachtig glas'.

Wij zijn uw gastvrouw en gastheer op deze website en de eigenaren van deze webwinkel.

Twintig jaar geleden maakten we zelf voor het eerst kennis met handgemaakt glas in Venetië op het eiland van Murano, waar de geheimen van het ambacht van het glasblazen al sinds de dertiende eeuw binnen families worden gekoesterd en vertrouwelijk van vader op zoon worden doorgegeven. We waren zeer onder de indruk van de virtuositeit van de Italiaanse glasbewerkers en vooral ook van de letterlijk schitterende eindresultaten, die sommigen van hen wisten te behalen na een soms lange sessie van glasblazen. De mysterieuze manipulaties aan de vloeibare massa glas aan het uiteinde van hun blaaspijp, die ze volgens bepaalde regels en rituelen lieten ronddraaien in de hitte van de glasoven betoverden ons en onze liefde voor mondgeblazen glas was geboren.

Later kregen we regelmatig zakelijk te maken met handgemaakte glaskunst in onze galerie, waar we sinds 1996 ook eigenaar van zijn. We maakten kennis met verschillende Nederlandse en internationale kunstenaars, die gekleurd glas als materiaal toepassen in hun werk. De kunstenaarsfamilie Borowski veroverde in 2008 ons hart. Dat kwam onder meer door de ogenschijnlijke eenvoud van hun werk. Wordt immers niet gezegd 'In de eenvoud toont zich de meester'. Maar we werden ook gegrepen door het onwaarschijnlijke ambachtelijke vakmanschap, dat aan al hun producten ten grondslag ligt en niet in de laatste plaats door de humor, die veel van hun ontwerpen kenmerkt. We zijn zelf omringd door hun glasobjecten en we worden er elke dag weer happy van! Deze familie van glasmeesters en hun assistenten maken niet alleen unieke kunstwerken, maar richten zich ook heel praktisch op het maken van gebruiksvoorwerpen, designobjecten zoals vazen, schalen en lampen, én decoratieve objecten voor in de tuin. Hun glasobjecten kunnen een plaats vinden in ieders huishouden, of iemand nu van kunst houdt of niet. Juist dat is ook wat ons er heel erg aan bevalt.

Zo kwam het dat we het plan opvatten een webwinkel te beginnen voor mooie dingen van glas, die met vakmanschap en met liefde zijn gemaakt, waar liefhebbers zoals wij hun hart kunnen ophalen en natuurlijk ook iets kunnen kopen wanneer ze de verleiding niet kunnen weerstaan...

Veel shop plezier!

Hartelijke groet van Gaby en Sander